BDC-60 Model Bıldırcın Yetiştirme Kafesi

BDC-60 Model Bıldırcın Yetiştirme Kafesi

Kafesin ana yapısında kullanılan malzemeler yüksek standart sıcak daldırma galvaniz sac ve tel malzemelerden oluşmaktadır. Kafeslerin konstrüksiyonu ve kafes bölmelerinde kullanılan tüm galvanizli saclar ve teller ISO 9001 belgelidir. Galvaniz kaplama oranı ve şekli; gübre kaynaklı asidin yol açtığı deformasyonun, paslanmanın ve küflenmenin engellenmesi için hayati derecede önemlidir. Kafeslerde meydana gelen deformasyonlar, kafesin kullanım ömrünü kısaltmakla birlikte kafes içerisindeki hayvanların da sağlığını tehdit eder.

Kafesler yer hareketlerinden etkilenmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Her 60 cm’de bir 2 mm kalınlığında kafes ayağı ve bu ayakların altına konan geniş tabanlı pabuçlar bulunmaktadır. Ayrıca kafes sistemi her 10 ayakta bir yere çelik çekme dübeller ile sabitlenmektedir. Bu sayede maksimum direnç kazanan sistem, platformsuz olarak 6, platformlu olarak 12 kata kadar sorunsuz monte edilebilir.

Kafes Gözleri;
1200 X 600 mm ölçülerindedir. Göz (Hatve) yüksekliği ise 385 mm olarak tasarlanmıştır.
En alt kat alt teli ile zemin arası mesafe 160 mm olarak tasarlanmıştır. Ayak ayar cıvatası vasıtasıyla kafes en alt bölümüne 5 cm’lik bir yükseklik ayarı yapılabilir.

Alt telin altında kafesi boydan boya geçen 3 adet, her biri 3 mm kalınlığında tel bulunmaktadır. Bu teller esnek bir zemin sağlar. Sert zemindense esnek bir zemin hayvan refahı ve sağlığı açısından daha iyidir.

Bıldırcın yetiştirme kafesi özel yapısıyla bıldırcının ilk gününden çıkımına kadar olan tüm süreçte, bıldırcın hassas yapısına uygundur.
Bıldırcın yetiştirme kafesinde ayarlanabilir yemlik sürgü sacı, daha sık dokunmuş özel alt tel, her gözde plastik bıldırcın halısı ve her göze 1 adet su çanağı (Nipelli suluk boru hattına monte edilmiş.) mevcuttur.
Kafes sistemi dahilinde bulunan yemleme sisteminde öncelikle bıldırcınların yeme ilk günden itibaren, en kolay şekilde ulaşması ve bıldırcınlara homojen yem sağlanması amaçlanmıştır. Bıldırcınların ihtiyacı olan yem, sistem dahilinde kümes dışında bulunan yem stok silosundan çelik helezon yardımıyla yem dağıtım sistemine ulaştırılır.
Arabalı yemleme sisteminde bulunan özel tasarlanmış yem dağıtma aparatları vasıtasıyla yemin karıştırılarak sıhhi ve homojen şekilde dağıtılması amaçlanmıştır. Kafes konstrüksiyonu üzerinde bulunan ray ve özel çelik halat vasıtasıyla otomasyona bağlı olarak hareket eden yem arabası yemi bıldırcınların önünde bulunan yem oluklarına homojen şekilde dağıtır.
Yemleme işleminde tavukların yeme kolay ulaşması kadar, yem tüketimi esnasında yem zayiatı yapmamaları da ciddi önem arz etmektedir. Bu düşünceyle özel tasarlanmış yemlikler sayesinde yem zayiatı en aza indirilmiştir.

Sistemlerimiz için sağlanan üç ayrı tipte yemleme sistemi bulunmaktadır. Yumurta üretim ve yumurtacı civciv büyütme kafeslerinde arabalı yem dağıtım sistemi ve zincirli yem dağıtım sistemi seçenek olarak sunulmaktadır. Etlik(broiler) kafeslerinde ise helezonlu yemleme sistemi seçenek olarak sunulmaktadır.

Yem arabalı yemleme sistemi tam otomatik olup; sıcak daldırma galvanizli sacdan üretilmiştir. Kümes dışında konik tabanlı yem silolarından çelik helezon taşıma sistemi yardımıyla kümes içine taşınan yem, kontrollü olarak yem arabasına bağlı yem kovalarına boşaltılmaktadır. Yem kovalarına boşaltılan yem, her sıranın her katında bulunan yemliklere kademeli olarak dağıtılarak yemleme yapılmaktadır.

Yemlikler, tavuk kafes sistemlerinde her kata eşit miktarda yem dağıtmak ve yemin yemlik dışına taşmasını önlemek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu sistemle yem israfı minimuma iner ve hayvanlara taze yem sunulur. Ayrıca tavuğun yemi seçme imkanı ortadan kaldırılarak, yem içeriğinin tamamının tavuk tarafından tüketilmesi sağlanır.
Yem olukları çift bükümlü sağlam bir yapıya sahip olmakla birlikte bıldırcın doğasına uygun özel tasarımıyla kümes içinde oluşabilecek dış parazit sorunlarını da en aza indirmektedir. Zira, yem oluğunun özel tasarımı sayesinde dış parazitler yem oluğunda ve çevresinde barınamamaktadır.

Bıldırcınlar için içme suyu her kat ve sıra önünde bulunan antibakteriyel su rezervuarları vasıtasıyla doğal veya kontrollü akış yönetimiyle nipelli suluk borularına ulaştırılır. Nipelli suluk boruları civcivlerin erişebileceği seviyeye uygun şekilde monte edilmiştir. Bıldırcınlar su ihtiyaçlarını bu boru üzerinde bulunan kırmızı plastik ve paslanmaz çelik yapıya sahip nipellerden karşılamaktadır. Nipellerin altında V şeklinde plastik damla yaklayıcılar mevcuttur. Nipelli suluk borusu hattı sonunda bulunan su seviye göstergesi vasıtasıyla da suyun hat sonuna ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilebilmektedir. Buna ek olarak su yetersizliğine duyarlı uyarı sistemi de sistem dahilinde bulunmaktadır.

Nipelli suluk borularının hat sonunda ayrıca su seviye göstergesi mevcuttur. Kafes gözleri arasında, kafesi boydan boya geçen 2 takım PVC boru üzerinde, her göze 4 adet kırmızı plastik ve paslanmaz çelik malzemeden imal edilen 360° oynak nipel ile 1 adet su çanağı mevcuttur. Suluk boru hattı uygun yükseklikte monte edilmiş ve civcivlerin nipellere en kolay şekilde ulaşması amaçlanmıştır.

Her kafes sırası ve katının altında kafes boyunca uzanan ve gübrenin kusursuz olarak temizlenmesine olanak tanıyan, 1 mm kalınlığında PP gübre bantları bulunur. Gübre bu bantlara düşer ve 1 HP gübre bandı, redüktörlü hareket motorları sayesinde çekilerek temizlenir. Her katta bulunan merdane ve sıyırıcılar ile gübre, buradan kümes dışında bulunan dikey gübre boşaltma konveyörüne aktarılır.

Civcivlerin, diğer her canlının yavrusunda olduğu gibi özel ilgiye ihtiyaçları vardır.